Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Fiskehelg på kusten med Agne och teamfiskarna Tim och Albin.

Bohusgranit, sand, tång och saltstänk. Lägg till några goda vänner, en stuga vid havet och lite gött spöböj så har du ingredienserna till receptet havsöring. Komplettera med ett knippe minnesvärda bilder, gott öl och helgen är gjord. 

- Håva den snabbt! ropade Agne.

Tim och Agne hade stått sida vid sida och slängt flugorna mot slutet på en smalare djupkant som slingrade sig in i viken och grundade upp vid deras fötter. Med jämna mellanrum sög det på en mindre fisk som höll värmen kvar i kroppen sedan solen börjat dippa bakom bergknallen. Plötsligt drar en bättre fisk på. Agnes löslina rasslar ut och en större fisk avtecknas i ett högt hopp på lång lina. Allt går som det ska till Agne plötsligt ser hur skjutlinan utanför spötoppen bildat en oförklarlig knut på sig själv som ogärna låter sig vevas förbi första öglan.

Tim erbjuder sig gentlemannamässigt att assistera Agne i hans bekymmersamma situation. Han vevar in och stegar till undsättning, då det plötsligt sliter till i hans spö. På kort lina hoppar en vacker blänkare. Det visade sig svårt att håva den snabbt, men allt slutade lyckligt och så småningom fick 4,8 kilo öringar äran att posera framför Albins kamera. Flera fiskar över 2 kilo hamnade i håv dessa dagar. Dessutom ett gäng mellan 1,5 -1,7 kilo. Vi lyckades helt enkelt med konststycket att finnas på rätt plats vid rätt tillfälle flera gånger om. Tacksamma delar vi med oss av några bilder.

Skriv en kommentar
Kommentarer
2020-09-09 12:30
hej
vad är fin  du är bäst

var liger platsen vilken månad fiska ?
tack mvh hamid
2020-09-09 13:01
Detta är i början av säsongen i April och i norra Bohuslän. /Mvh EL-GE Sportfiske