Filtrera
Stäng

En rapport från Thailand

En rapport från Thailand

Bussfärder som går lite för fort, extremt starka måltider och kalla Singah. Till det kommer ett extremt trevligt folk och en trevlig nationalsport som heter Muay Thai (a.k.a Thai boxning). Detta är nog Thailand för de flesta, mindre känt är deras fina fiske. På 80 talet var Jonas Nyqvist med och utvecklade fisket i Phuket. Han var en av de som fiskade den kända "G.T box" på den gamla goda tiden då fisket var som bäst. Det är denna "pionjär" som vi (jag och Sandra) nu tagit oss till på Greenfield village 20 min från Hua Hin. Detta är vad man kan kalla ett "antal sjöar" som är lite Put n Take style, men utan take. All fisk släpps och allt är med hullinglös krok. Allt från Arapaima, pacu, karpar, malar etc... simmar i dessa små sjöar. Dessa fiskar vet inte vad det innebär att ge upp och fightas hårdare än de flesta fiskar som jag fångat tidigare.

Jag har lyckats plocka in 5-6 nya arter och fångat min största fisk någonsin på fluga ca 50kg och Sandra lyckades med bedriften att ta en fisk på ungefar dubbla sin egna kroppsvikt och detta på fluga...
  
Vid sidan om Sandras världsrekord kommer jag mest minnas den obehagliga känslan då hon drog upp resans enda Alligator Gar på fluga. Jag har sett en del stora fiskar men detta är enda gången jag varit skraj för en fisk. En mycket obehaglig fisk med sylvassa tänder, "elak blick" och "ringbrynja".


Som ni ser så är det med lite skräckblandad förtjusning som Sandra ställer upp på denna bild. Det är en mycket "elak" fisk.

Jag har mailat en utförligare text till grabbsen i butiken så det kommer snart upp mer på hemsidan. Vill ni spana in lite själva under tiden så kolla in dessa sidor.
http://www.fishing-in-thailand.com/
http://www.fly-fishing-in-thailand.com/fishing-reports.html
 

Artikeln publicerades ursprungligen 2011-03-13

Skriv en kommentar