Filtrera
Stäng

Efter regn kommer solsken...

Efter regn kommer solsken...

Efter en riktigt tråkig sommar och höst (vädermässigt) så har jag och min kollega Oskar pratat till och från om att åka och fiska regnbåge. I fredags bestämde vi oss för att vi skulle dra till Abborresjöns sjöar (kroksjön m.m) efter jobbet. Dagen flyter på som vanligt på jobbet men ju närmare klockan tickar 15.00 desto mer ivriga blir vi på att sticka iväg. Vi hade räknat med att vi skulle sitta i bilen påväg mot Ale kommun 15.20 och det lyckades vi med! Ingen av oss har tidigare varit och fiskat i det området, så vi var lite nervösa att köra fel... Men det löste sig utan problem!

Ca. 16.30 parkerar vi vid sjön som heter Ottersjön och möts direkt utav en av våra kunder som hade vart inne i butiken tidigare under dagen, han trodde på bra fiske! Vi bestämde oss för att gå till andra sidan sjön där det inte fanns något folk (satt mängder med folk på deras byggda bryggor och metade med Powerbait). Tillslut hittar vi en plats som såg helt okej ut, en del näckrosor som stängde vissa ytor men vi gav det ett försök. Oskar körde självklart med flugspö och drog på en svart Wolly Bugger. Jag sa till Oskar att han får ju fixa en fisk på första kastet och gissa vad? Självklart satt det en regnbåge på kroken. Det kändes som det skulle bli en riktigt bra kväll! Jag slängde på ett litet toby drag på mitt UL spö men lyckades inte charma någon fisk på just den platsen.


Ett kast, en fisk, ett finger!

Efter ett tag bestämde vi oss för att gå lite längre bort på "fel sida" av sjön. Vi hittade en till plats där vi tänkte testa. Oskar hade fortfarande en svart Wolly Bugger på linan och kastar ut första kastet.. Tro fan att han får en till regnbåge på första kastet?! Nu började jag bli frustrerad, skulle jag tagit med mig flugspöt istället? Jag testade hela beteslådan: spinnareskeddrag t.o.m wobblers men inget hugg.. Vi fortsätte att knalla vidare och ställde oss på ännu ett nytt ställe, denna gången fick dock inte Oskar fisk på första kastet.

Efter några kast kommer det en fisketillsynsman och frågade om fiskekort, samtidigt som jag stod och pratade med honom smällde en regnbåge på, men jag var inte speciellt fokuserad och tappade därmed fisken efter någon sekund.. Vi beslöt oss för att lämna Ottersjön och traska vidare mot Abborresjön. Väl framme ställde vi oss på en plats där det fanns vindskydd m.m. Det började mörkna och vi funderade på att börja dra oss snart, det hade vart en lång dag.

Ungefär 15min innan vi hade tänkt åka hem smällde det på ännu en regnbåge på 1,1kg för mig som jag tillslut lyckades landa efter en väldigt rolig fight med många rusningar och ett bra spöböj på mitt UL spö. Fisken tog på ett Merlin Baits Arthur spinnare. Väl i bilen påväg hemåt kunde vi konstatera att vi hade haft ett rätt bra fiske och att det garanterat kommer bli fler vistelser i framtiden vid "Abborresjön".

Ursprungligen publicerad 2012-09-17

Skriv en kommentar