Filtrera
Stäng

De tre musketörerna

De tre musketörerna

Efter att under onsdagen blivit knockad av en förlust i den klassiska duellen fly vs. spinn kändes det helrätt att på torsdagskvällen sticka ut med tre flugfiskare. Kanske fegt men oddsen att förlora mot spinn bedömde jag som små. Jag hade stämt träff med tre goa gubbar. Tobbe och Patrik från västkusten och Danne från norrland.

Tillsammans skulle vi bilda det dreamteam som skulle ta kvällsöring norr om Göteborg. Då två i gänget var nya för mig blev det är härlig tur med fokus på kamratskap och mycket skratt. Väl framme på stället för kvällen kunde expertisen konstatera att förhållandena var hyffsade trots strålande sol och spegelblank yta. Fisket började med en landad öring för Tobbe och jag tappade en näbbis som inte kunde motstå en snabbt fiskad fiskimitation. Efter att ha fiskat ett tag började öringarna tokjaga småfisk i ytan. Många kast och frustrerande hemtagningar senare kunde vi konstatera att öringarna hade för mycket fisk att jaga att de mer eller mindre nobbade våra flugor.

Vi tog i alla fall ett par fiskar, Tobbe tog som vanligt flest, Patrik blev torskkung, jag krokade tre arter och stackars Danne blev utan men han var lika glad för det. 
Jag lärde mig mycket av dessa herrar, både fiske och annat. Förhoppningsvis blir det fler turer med gänget och förhoppningsvis fler och större fiskar. 

Imorgon är en ny dag och då styr jag min näsa mot Viskan för att försöka lura en majlax, en bedrift jag hittils inte lyckats med. Jag har en känsla låångt där bak i ryggslutet att imorgon är den stora dagen. I och för sig brukar man alltid bli besviken när man litar på känslan i ryggslutet.

Skriv en kommentar