Filtrera
Stäng

Vertikalset

Vertikaljigging

Vertikalfiske är en relativt ny form av jiggfiske i Skandinavien som främst lämpar sig för gös. Metoden kräver inte dyr utrustning och den fungerar året runt. Vertikaljigging är extremt effektivt och spännande, något för dig som söker mer än bara vanligt fiske. I vårt sortiment hittar du bl.a. färdiga vertikalfiskeset till bra pris.

 

Tips för dig som vill börja med vertikaljigging:

  • Spö - Ditt spö bör vara cirka 6 fot långt, styvt, lätt och ha en känslig topp för att du ska kunna följa jiggens rörelser.
  • Rulle - Det är en smaksak om du använder en haspel- eller spinnrulle. Väljer du att använda en spinnrulle bör den vara av lågprofil för att vara så liten och smidig som möjligt. Även haspelrullen bör vara av den mindre storleken och den bör ha en bra slirbroms.
  • Lina - Det här är extremt viktigt: du bör använda en så kallad flätlina som är stum. Detta för att du ska kunna upprätthålla den perfekta kontakten med jiggen. Linan ska vara riktigt tunn, mellan 0,08mm och 0,15mm. En tunn och stum lina ger dig bra kontakt med jiggen. Linan bör även vara synlig då det ger dig bättre kontroll.

 

Lägg din beställning idag och ha vertikalfiskegrejerna hemma på ett par dagar!

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Abu Black Max Vertical Combo

Abu Black Max Vertical Combo är en vertikalutrustning som är väldigt allround. Oavsett om det gäller gädda, abborre eller gös så fixar denna utrustningen det! Här får du verkligen rätt grejer till rätt pris!
1.767,00 kr 1.199,00 kr

Abu Garcia Pro Max Combo 6,6ft -> 45gr

Abu Garcia Pro Max Combo är ett väldigt allround fiskeset med en ambassadeurrulle. Här har du en väldigt välbalanserad fiskeutrustning som lämpar sig utmärkt för att kasta med, vertikalfiske m.m. Den klarar helt enkelt av det mesta! Rullen inne håller PowerDisk-slirbroms, MagTrax-kastbroms samt att den har en spole i maskinanodiserad aluminium. Rullen är vänstervevad.
1.399,00 kr 1.199,00 kr

Abu Garcia Silver Max Combo 6,6ft -> 45gr

Abu Garcia Silver Max Combo är ett väldigt allround fiskeset med en ambassadeurrulle. Här har du en väldigt välbalanserad fiskeutrustning som lämpar sig utmärkt för att kasta med, vertikalfiske m.m. Den klarar helt enkelt av det mesta! Rullen inne håller PowerDisk-slirbroms, MagTrax-kastbroms samt att den har en spole i maskinanodiserad aluminium. Rullen är vänstervevad.
1.299,00 kr 1.099,00 kr

Abu Garcia Silver Max Vertical 6,6ft 7-30gr

Abu Garcia Silver Max Vertical är en fiskeutrustning framtagen för vertikalfiske efter abborre, gös, röding m.m. Här får du ett riktigt fint paket till en bra peng! Spöet är ett Berkley Pulse XCD som är tillverkad av kolfiber med en bra ryggrad för att sätta press på större fiskar men har fortfarande en känslig topp så man får bra kontakt med betet. Rullen är en Ambassadeur Silver Max lågprofilsrulle som är vänstervevad. Allt detta levereras med röd Fireline flätlina.
2.767,00 kr 1.899,00 kr

Silver Max Combo 6,6ft 10-40gr

Silver Max Combo är ett otroligt prisvärt spinncombo som fungerar utmärkt som kastspö men även för dig som vill testa på vertikalfisket. Spöt har en kraftig ryggrad vilket underlättar när du drillar stor fisk.
1.149,00 kr 999,00 kr