Filtrera
Stäng

Bonefish på fluga? Simon Gawesworth (Rio) förklarar | "Punkarn"

Bonefish på fluga? Simon Gawesworth (Rio) förklarar | "Punkarn"
Bonefish placerar sig enligt flera sidor på sjätte plats över världens snabbaste fiskar (64 km/h) så det gäller att ha ordning på prylarna, koll på knutarna och ha grejer som håller. Helst ska man ha lite tur också! Det finns olika typer av tropiskt flugfiske där det kanske populäraste är det man gör på vad som kallas "flats" dvs stora grundområden där man antingen vadar eller fiskar ifrån båt och där nästan allt fiske är "sight fiske" dvs du kastar bara på fisk du ser.

Bild på Simms SolarFlex Hoody (Glacier)
Simms SolarFlex Hoody

Det är av yttersta vikt att vara väl förberedd, du vill ha en fluglina med "tropical coating" ett par ordentliga flats sneakers, solarflex tröja och självfallet rätt fluga. Satsa också på att ha med två par bra polariserande solglasögon, det är avgörande. 

Vikten på flugan är ibland av större betydelse än tex färgen. 
Man bör ha både lätta, tunga och oförtyngda. Detta behövs om man fiskar på en plats som både har sand & turtle grass flats, ha några med weedguard också. Kosta på en bra ask, detta är Bonefish asken i C&F "grand slam serie"

Bild på C&F Bonefish Large 10-Row WP Saltwater Fly Case (CFGS-3555) Blue
Av egen surt förvärvad erfarenhet så lärde jag mig tex att vikten på flugan var på vissa ställen av större betydelse än hur den såg ut, jag kom helt enkelt inte ner tillräckligt fort för att nå de stora fiskarna innan de bytte riktning. Det var inte jättekul att nå den insikten ute på en liten ö i Karibien med flera hundra mil till närmaste flugfiskebutik. Har du frågor om vad du bör ha med, tveka inte att kontakta oss.

Skriv en kommentar