Filtrera
Stäng
RSS

Blogg/Artiklar

Fiska abborre i Danmark (Ishøj & Køge)

Vid ett flertal tillfällen har jag besökt vårt grannland i söder på jakt efter riktigt stora abborrar. Detta startade för ca 5 år sedan då jag fick tips från Mads Grosell som jobbar för Savage Gear om att det finns riktigt stor abborre att hitta i vissa vatten. Jag hade ju sett bilder sedan tidigare på Mads med riktigt feta abborrar som var tagna i Danmark så det var ett faktum att jag skulle resa söder ut.

Veckans fluga #7 Ice Shrimp

Flugan passar bra för den kallare årstiden med sitt långa förföriska hackel. Fiskas som många andra räkflugor ryckvis.

Veckans fluga #6 Märla Deluxe

Här är en liten fluga som brukar agera upphängare på min tafs. Jag fiskar med den under hela säsongen! /Agne

Veckans fluga #5 Kusträkan

En riktig favorit på kusten. Denna räkan går att fiska med hela säsongen och är en verklig allroundfluga.

Veckans fluga #4 Slinky Pinky

En väldigt fin UV-fluga för det lite kallare månaderna efter havsöring. Perfekt att använda vid havsöringspremiären i april. Denna fluga fiskas med fördel hem relativt snabbt!

Årets 5 hetaste nyheter

Jag har jobbat som inköpsansvarig för EL-GE Sportfiske spinn- och haspelavdelning under en ganska lång tid. Detta har gjort att man har börjat få ganska bra grepp vad kunder efterfrågar, vad som kommer att sälj och om en produkt är prisvärd eller inte. Här nedan rangordnar jag 5 produktnyheter som jag personligen tror på, samt att jag misstänker att de kommer bli riktiga storsäljare för oss.

Pimpelfiske i centrala Göteborg

Bengan har testat på att pimpelfiska efter sik i Lundbyhamnen och Sannegårdshamnen på Hisingen. Han fiskar med en vertikalpirk med en liten tafs som går till en mormyska som han agnar med maggots. Han har fått en hel del fina sikar och även en och annan abborre.

Sandra sparar pengar till NZ

Denna sommaren så spenderade jag sex veckor på Sota seter ett värdshus som ligger i Breheimen Norge. Hit åker folk mest  för att vandra i bergen, själv åkte jag hit för att jobba ihop pengar till min Nya Zeeland resa, fiska öring och sluta snusa. Innan min resa så gjorde ja  lite reaserch, jag märkte ganska snabbt att stor öring va svår att hitta här. 

Veckans fluga #3 Wigglemask

Tyckte att det skulle vara kul att testa wiggletail på en maskinitation. Den långa slingrande svansen borde göra sitt och i vatten rör sig flugan väldigt fint. En fluga som med fördel fiskas under det tidiga vårfisket då borstmasken svärmar i vikarna.