Filtrera
Stäng
RSS

Blogg/Artiklar

Spinnare, ett underskattat bete...

I jakten på coolare och mer innovativa beten är det lätt att man glömmer de gamla hederliga varianterna som funkade på farfars tid. Ett bete som stämmer in på detta "bortglömda" bete är i viss mån spinnaren...

Veckans fluga #13 Crazy Baitfish

Crazy baitfish bunden av El-Ge Peter. En lättbunden baitfish som funkar både vår som sommar, perfekt nu i regnet!

Veckans fluga #12 Mallardräkan

Vår Teamfiskare Agne listar upp ännu en havsöringskiller! Mallardräkan, en naturlig räkfluga som fungerar utmärkt nu när räkorna börjar dyka upp!

Veckans fluga #11 Gummibensräka

Team Agne presenterar en go liten räka som funkar utmärkt för dom hungriga öringarna i vår! Den har fått namnet Gummibensräkan. 

 

Veckans Fluga #10 Borstmask

Ett mycket enkelt, men gött simmande mönster för borstmasken! Oförtyngd blir den svävande. Båda varianterna blir klockrena till vårens borstmaskfiske. Tipset och mönstret kommer från vår grymma Teamfiskare Tim Andersson.

Veckans fluga #9 Polar Gammarus

Ännu en fluga från vår Teamfiskare Agne till när temperaturen fortfarande är låg i havet. Fiskas antingen som upphängare eller som ensam fluga.

Veckans fluga #8 Glödhäck

Finns det någon mer fiskad laxfluga än glödhäck? Denna fluga fiskar jag framförallt gryning och skymning. Man ska dock inte underskatta den mitt på blanka dagen. En riktig allroundfluga som funkar i alla älvar under alla årstider.

Fiska abborre i Danmark (Ishøj & Køge)

Vid ett flertal tillfällen har jag besökt vårt grannland i söder på jakt efter riktigt stora abborrar. Detta startade för ca 5 år sedan då jag fick tips från Mads Grosell som jobbar för Savage Gear om att det finns riktigt stor abborre att hitta i vissa vatten. Jag hade ju sett bilder sedan tidigare på Mads med riktigt feta abborrar som var tagna i Danmark så det var ett faktum att jag skulle resa söder ut.

Veckans fluga #7 Ice Shrimp

Flugan passar bra för den kallare årstiden med sitt långa förföriska hackel. Fiskas som många andra räkflugor ryckvis.