Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2020' 'februari'

TFO Mangrove Flugspö | Punkar'n
TFO Mangrove är snabba flugspön för den tekniska flugfiskaren. Denna serie är utvecklad av den levande legenden Flip Pallot. Mannen som du kanske minns ifrån serien Walker Cay's Chronicles. Med flummigt mönstrade kepsar och med ett skägg som endast överträffas av Lasse Kongo så fick man följa Flip och hans polare igenom Mangroven i Everglades i början av 90 talet. Att denna serien heter Mangrove och är gjord för tuffa tag är knappast någon slump. Denna serie har TFOs TiCr blank coating som gör klingan stryktåligare mot yttre våld som tex en fluga som råkar träffa klingan.
TFO "Power to the Angler!"| Punkar'n
Jag minns första gången jag hörde talas om TFO. Det måste vara över 15 år sedan och då var det revolutionerande att någon erbjöd grova saltvattenspön och kustspön för runt 3000kr. Jag tror att modellen som var i ropet då hette Ticrx eller något sådant.
Ghosttail till gäddan och torsken | Fiskeprofessorn
Tailar är populära och effektiva bland annat när du pimpar ditt gäddbete. En vanlig jerk kan bli ett bra tailbete. Men även ett skeddrag kan bli det där som löser den röda tråden när en tail monteras på en större enkelkrok bakom draget, exemplvis Abu Garcia Atom 55 gram