Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2019' 'augusti'

Thomas & Thomas Zone, Avantt & Exocett | Punkarn

Då jag var på en "expeditions" resa till Assuandammen i egypten för ca 15 år sedan så fick jag chansen att testa två Thomas & Thomas spön, ett i klass #6 för tigerfisk och ett i klass #12 för Nilabborre och jag vill minnas dem som magiska att kasta med, och sjukt bra finish på dem samt en snygg mörkt blå klinga. Sedan dess har jag hållit ett öga på dem och de senaste åren funderat över när vi kan få in dem till El-ge och de har vi nu fått.

Vac Rac Laxfiskarens bästa vän? | Punkarn

Vid laxfiske är det inte helt ovanligt att det blir en del tid i bilen, inte bara till och från älven då man påbörjar och avslutar sitt fiske, utan det kan också bli en del körning mellan poolerna. Vanliga enhandsspön går ofta bra att lägga in i bilen utan att man behöver dela dem, ovanpå baksätets ryggstöd och in emellan framsätena och toppen uppe på instrumentbrädan så är det bara att köra!

Nyhet ifrån Waterworks/Lamson - Speedster S
Extremt spännande blir detta då Speedster varit en av våra mest sålda Lamson modeller och en av våra mest sålda premium rullar. Än så länge vet vi inte mycket om dessa då både Lamson och deras leverantör i europa (flyfish europe) har varit väldigt hemlighetsfulla och knappt släppt någon information ännu, och inte heller bilder som visar rullarna fullt ut.
Grymt morgonfiske på abborren | EL-GE Kim

Morgonen började med att vi kom ut på vattnet runt 8-tiden och direkt hittade vi dykande mås. Fort dit och kastar i jiggarna och BAM! Small på direkt.

Nya Scott Sector | Punkar´n

Wow, detta kommer bli spännande! Scott Meridian har länge varit våran storsäljare då det gäller premium saltvattenspön oavsett om det varit till havsöringsfiskare eller kunder som ska till Jardines de la reina i Kuba och fiska baby tarpon/permit. Innan Scott Meridian så hette deras premium saltvatten serie s4s, även det en grym serie spön.

Lång VS Kort Klump | Punkar'n

Jag får ofta frågan vilken lina/klump som kastar bäst, frågan är befogad men för ospecificerad. Innan du köper en klump så bör du fråga dig under vilka förutsättningar ska klumpen kasta "bäst"...

Fiskerapport | Team Havsfiske

Egentligen är det ett ganska angenämt problem men de stora mängderna lubb har gjort det svårt att fiska efter andra arter vilket inneburit att vi dels fått flytta på oss flertal gånger och även fiska en bit upp från botten.

Fiskerapport från laxälven | Punkarn

En liten rapport från punkar'n på laxäventyr!

Nya Teamfiskare

Då var det dags att presentera två nya teamfiskare till vårt EL-GE Team!