Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2018' 'april'

Rapport från gäddfiske | Martin "Punkarn"

En liten tur till sjön med det kryptiska arbetsnamnet "Electrecute Bay" häromkvällen gav en helt okej gädda. Ytterligare en fisk var upp och vände vid flugan samt ett missat hugg så det anser jag som rätt bra facit med tanke på det fina vädret, nästan helt stilla vilket sällan är någon höjdare enligt mig.

ABU Hi-Lo 110g - ny smart lösning med den ställbara skeden

Vi passade på att ställa lite frågor till produktutvecklaren Patrik Svensson från ABU Garcia. Fokuset hamnar naturligt på ABU Hi-Lo Wobbler...

Årets premiärtur på havet med galet lubbfiske | Team EL-GE Havsfiske

Jag hinner knappt skicka ner betet innan jag får ett tungt hugg, och gör ett par ordentliga mothugg. Upp kommer en lubb i tiokillosklassen. Strax därefter hugger det på Kristofers krok, och det är något riktigt tungt i andra änden. Efter en längre fight lyfter han inte in en lubb, utan två lubbar! Så här fortsätter det, vi hinner inte ens dricka kaffe. Efter ett par timmar är vi helt slut, och bestämmer oss för att byta ställe.

Havsöringsweekend på Tjörn 14-15 april

I helgen så hade vi årets första fiskehelg på Tjörn ihop med den eminente Gunnar Bergh! På fredagkvällen möttes vi upp i Gunnars hus på Tjörn. För att lära känna varandra lite bättre så dukades det fram dryck och lite tilltugg innan middagen serverades. Till middag så blev det torskrygg, räkor, kräftor, färskpotatis, grönsaker och aioli!

På flyt i väglöst land | Team-Tim

Kanoten glider mjukt upp på den mjuka sandstranden. I bakgrunden hörs det svaga bruset från den kilometerlånga fors vi nyss passerat. Det var ingen utmanande fors i den bemärkelsen. Landskapet är mjukt, böljande. Fjälltopparna runda och snälla. Långa meandrande sel avlöses sporadiskt av grunda steniga forsar. Tre unga ugglesyskon har följt oss genom forsen. Flugit mellan björkgrenarna och nyfiket gungat sina huvuden från sida till sida. Nu sitter de ett stenkast ifrån oss, förundrade över den magiska farkost som av tvåbenta djur släpas upp på älvstrandens sand i storöringens land.

Havsöringsrapport | Team-Tim

Fick ner min bästa lekkamrat från Stockholm och hyrde en stuga vid Marstrand. Båten var med, men vindarna gjorde fisket från land behagligare. Vi hittade fisken i de varmare grunda vikarna. Även trevligt kvällsfiske på stigande vatten. De flesta fiskar låg under måttet, men vi skrapade ihop ett gäng godkända med 😊 Gött med vår!

Premiär på kikfiske | Team EL-GE Havsfiske

Vår teamfiskare Henrik var tidigare i veckan ute och kollade till vikarna efter bland annat piggvaren. Något tidigt på säsongen än så länge.

Aprilfiske | Onda metaren

Daniel Svalsjö, även känd som "Den Onda Metaren" har varit i farten, och den här gången var det gädda som var på agendan. Det är faktiskt samma gädda på bilderna nedan, fångade med en veckas mellanrum.

Fiskerapport från kusten | Team Albin
Vår teamfiskare Albin och Agne från butiken var ute på en heldags fiske i söndags. Man startade norr om Ljungskile för att fiska sig hemåt...