Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Blogginlägg '2017' 'september'

Havsöring dygn 1 | Andreas "Fishbum" Adiels

Efter ett litet semesteruppehåll på två veckor var det dags att ge sig ut igen. Tillbaka på samma plats där säsongen startar! Cirkeln blir liksom sluten så det är en bra final, hade inget bra fiske i våras men nu verkar det mycket bättre. 

Rapport från Alvdal | Fiskeprofessorn

Är i skrivande stund uppe i samma hytte vi hyrde första gången 1997. Sedan dess har vi varit här 20 år i rad. Jubileum! Vacker natur, bra torrflugefiske efter harr är det som lockar oss att återkomma till Langodden Gard, syd om Alvdal.

Pro Gammarus | EL-GE Agne

Om du som jag gillar att fiska med märlor så tycker jag att Pro Gammarus Shell är ett helt grymt material. Pro Gammarus Shells gör att dina flugor blir mer naturliga i och med segmenteringen. Jag brukar nästan alltid ha en märla som upphängare när jag fiskar havsöring. Kan fiskas hem med långsam handtwist eller snabbt som fan.

Den stora Västkustguiden | Fiskeprofessorn

Kustfiske längs Kattegatts pirar, stränder och klippor, var fiskar jag? Sedan har vi västkustens alla hamnar som är några intressanta fiskeplatser. Fiskeställen som kan ge bingo under speciellt hösten. Perfekta platser att ta med familjen. Kanske även när ni campar eller hyr en stuga under semestertider. Visst är det så att jag av har utlämnat ett flertal platser, men för att täcka det mesta behöver jag författa en bok, lite bättre i detta fall med en serie som återkommer titt som tätt. Se det helt enkelt som jag beskriver artikeln – en guide

FishCat Scout och FishCat 4 | Team Tim

Jag verkligen älskar flytringsfiske. Att ligga strax utanför djupkanten en försommardag och kamma av området efter patrullerande fisk är både effektivt och behagligt. Med små benrörelser får jag perfekta drifter och slipper dessutom halka runt bland strandkantens hala klippor. Även vårfiskets tunga vadning på dyig botten slipps undan. Vårfisk som ofta uppträder i stim, blir lätta att följa och de tycks störas väldigt lite om man har en försiktig approach. Kaffe och mackor finns nära till hands i rymliga sidofack och övrig utrustning ligger säkrat bakom ryggsätet.

Personalen på Tjörn | EL-GE Sportfiske

Förra helgen var personalen på EL-GE Sportfiske hos Gunnar Bergh ute på tjörn för att bland annat provfiska lite nya produkter, men även för att ha teambuilding med både god egenlagad mat och dryck.

Lamson Cobalt | Martin "Punkarn"

Wow nya Lamson cobalt! Min "prediction" är att denna rulle kommer blir den kräsna flugfiskarens nr 1 på önskelistan 2018/2019. Rullen kommer att finnas i storlekar som passar spön i #5 ända upp till #12. Kanske är det i ärlighetens namn så att Cobalt kommer göra sig bäst till det tropiska flugfisket från klass #8 och uppåt eller till tvåhandsfiske där det finns chans på stor fisk som har kapaciteten tömma en rulle på några sekunder.

Från söt & salt | Team Tim

Vår Teamfiskare Tim Andersson har varit ute med flytringen och jagat gäddor i helgen men även havsöringen har jagats från hans båt. En kort rapport med härliga bilder kom från honom idag

Vertikalfisketips | EL-GE Kim

Nu under sommaren har vi börjat köra vertikalfisket allt mer. Detta har visat sig vara en mycket effektiv metod för fisket efter större fisk. Abborrfisket kan vara väldigt olika från dag till dag och till och med mellan timmarna har vi märkt. Ena dagen kan de vara sjukt lätta att trigga och man har ett kanonfiske med abborrar stiger flera meter som torpeder upp till jiggen. Och sen kan de andra dagen vara oerhört svårflörtade när man ser att de kommer upp och möter jiggen men direkt simmar ner till botten igen och man går igenom hela betesasken och ändå inte får ett hugg. Detta beteende kan man även stöta på under samma dag.