Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2017' 'april'

Så fiskar du | Grundvatten Torsk | Fiskeprofessorn

Torskfiske på lätt utrustning vårtid hör till en av höjdarna inom havsfisket. Att torsken skulle vara slö, slapp och likgiltig är rent nonsens. Här pratar vi fighter och skulle du ha flytet att fånga en på närmare 10 kilo böjer sig klingan sådär härligt med tillhörande rullskrik....

Svenskt rekord på Hälleflundra | Team EL-GE Havsfiske

Rekordstor Hälleflundra på svenskt vatten på hela 111,3kg. Fredrik Von Elern berättar om sin fantastiska fångst ute på det svenska havet.

Team EL-GE Havsfiske | Bröderna Estlings start på året.

I samband med att vi sjösatte båten passade vi även på att göra en lite kortare vraktur. Fisket var riktigt trögt på förmiddagen, men när solen trängde fram strax efter lunch började blekan att hugga. Torsken lös dock med sin frånvaro, den blir förhoppningsvis mer talrik på vraken under april.

Team EL-GE Havsfiske | Sjösättning

Våren kryper sakta men säkert in på oss, trots att vintern kikade fram under påskhelgen. Det betyder också att det är dags att ge lite extra kärlek till sin trotjänare, båten, innan sjösättningen. En av våra killar från Team EL-GE Havsfiske har i veckan gjort precis det. 

Första veckan är över!

Ska jag vara helt ärlig så längtar jag till norr! Så här dålig premiärvecka har jag nog aldrig haft. 8 st öringar landade ingen över måttet, har helt enkelt inte varit där fisken är :) Fick i alla fall mina två första tältnätter för i år och dom var helt underbara! Vädret hade återigen visat storm på onsdagen och eftersom att fisket var så trögt plockade jag ihop mig och tält redan på måndagen.

Andreas på premiär 2017

Vår teamfiskare Andreas "Fishbum" rapporterar från sitt premiärfiske, givetvis spenderat i ett tält...