Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2017' 'december'

Piggvar i det kalla | Rapport | Team EL-GE Havsfiske

Fisket under denna säsongen kan vara trögt, men för den som vill ut och fiska lite nu går det fortfarande med lite tålamod att få fisken till hugg. Henrik från vårat el-ge team har varit ute och sightfiskat efter piggvar nu det senaste med framgång! Så här rapporterar han:

Nostalgi | "Fishbum" Andreas Adiels

Nu är snart året slut, jag sitter och dricker kaffe o ser hur det börjar ljusna i horisonten. Nu är vi på vändpunkten, nu börjar snart laddningen och förberedelserna för nästa sommar på allvar! Tänker en hel del på första sommaren jag gjorde detta. Då var det pirrigt redan vid den här tiden, kan man verkligen åka ut och "bara" fiska en hel sommar?!

Minnen från Kattegatt | Fiskeproffessorn

Ön Anholt mellan Sverige och Danmark är en fager plats. Ett område där varje vrak har en egen historia. Vraken är kvar, men hur är det med fisket? Det är några år sedan jag var där senast...

Hardy Coastal Flats | EL-GE Agne

I helgen var jag på Bornholm för lite havsöringsfiske. Fisket i sig var trögt för min del men, däremot hade jag med en av Hardys nya kustlinor som hårdtestades! Hardy Coastal Flats series är tillverkad för våra lite kallare vatten.

Simms västar 2018 | EL-GE Martin

Under 2018 så får vi se det bästa av bärsystem någonsin från Simms. I ett tidigare inlägg skrev jag om nya Dry Creek serien som är en helt vattentät serie packs och väskor. Det finns dock ett dilemma med dessa vattentäta prylar (som Dry Creek serien eller tex Patagonia Stormfront serien), de blir rätt dyra och ofta ganska enkla i sin design i förhållande till pris. Det ska sägas att med "enkla" i sin design så menar jag inte att det per automatik är sämre, personligen så föredrar jag dessa enklare men vattentäta väskor. Jag har kört med både Simms Dry Creek prylar och har i dagsläget en Patagonia stormfront slingpack.