Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2017' 'november'

Landfiske vid Vättern | EL-GE Oskar

Fisket efter lax från klipporna längst Vättern har på senare år blivit riktigt populärt. Under årets kalla månader fångas ett stort antal silverblanka laxar på klipporna och chansen att kroka en drömlax finns alltid. Sjön är stor och fisket tufft men det finns knep som ökar dina chanser till laxhugg.

Vintrig artjakt på Gullmarsfjorden | Fiskeprofessorn

Här hittar vi mängder av intressanta arter. Fjorden är ett slags signum för olika gyltor, klorocka och den udda fiskarten paddtorsk. EL-GE:s fiskeprofessor förklarar lite närmare

5 snabba frågor kring regnbåge | Peter Alexandersson
Nu är regnbågsfisket i full gång i stora delar Sverige där inte vintern hunnit fram riktigt ännu. Vi passade på att ställa några snabba frågor till vår teamfiskare Peter Alexandersson om är en frekvent besökare vid regnbågsvattnen och en ruskigt skicklig fiskare.
Abborrfiske under den kalla tiden på året | El-ge Kim

Abborrfisket på hösten kan vara trögt och svårt nu när det bli kallare i vattnet. Fisken är inte lika aktiv i sitt födosök som den varit under sommaren men klumpar däremot ihop sig mer i stim vilket gör att om du väl hittat dem, kan ha ett fantastiskt fiske på många och även ofta stora individer. Den här gången tänkte jag främst ta upp streetfisket, och då framför allt streetfisket i Göteborg. Min erfarenhet är den att under sommarfisket har man väldigt mycket aktiv fisk i vattensystemets yttre delar och mynningar. Där samlas det en del betesfisk och abborren kommer gärna utifrån och trycker in betesfisken när den jagar. 

Så Fiskar Du | Pimpla Abborre | Fiskeprofessorn

Abborre är ofta inkörsporten i vårt sportfiskeliv. Men hur går du tillväga? EL-GE listar en hel del knep för främst novisen, men även den mer erfarne kan finna ett gäng tips & trix.

Hösten: Regnbågens årstid | EL-GE Agne

När löven på träden börjar skifta färg är det dags att sikta in sig på fisket efter regnbåge i våra sjöar. När havsöringssäsongen är över så är det regnbåge som är mest spännande för min del. 

Nya Guideline Favo | EL-GE Martin

Med nya Guideline FAVO så gissar jag att de flesta "die-cast" rullar (dvs gjuten aluminium) på marknaden får sig en värdig motståndare här, Med inspiration i designen från deras två top-of-the-line rullar Fario & Vosso och med ett beprövat bromssystem (ej vattentätt, funkar i saltvatten så länge du sköter om rullen) så tror vi mycket på denna nykomling. Denna rulle kommer finnas i 3 storlekar från lätt enhands (klass 4-6) till laxfiske (klass 8-10) och en mellan storlek (klass 6-8) för storöring, gädda, havsöring etc.