Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Blogginlägg '2017' 'oktober'

Organisera din egen flughörna | EL-GE Agne

Tidigt i vintras så tröttnade jag på min oförmåga att ha ordning bland mina flubindningsmaterial. Till en början så hade jag alla material i olika plastlådor med lock, en för dubbing, en för flash, en stor för nackar osv. Tyckte det fungerade jättebra först men, märkte snabbt att jag hade svårt att lägga tillbaka mina dubbingpåsar där dom skulle vara. Vilket gjorde att det snabbt blev oordning och mycket flubindningsmaterial på skrivbordet, kaos skulle man kunna säga!

Simms Dry Creek 2018 | EL-GE Martin

Nu har vi avhandlat Scott G, Lamson Cobalt, Ahrex freshwater och Smith Creek i tidigare inlägg så inte helt otippat är det nu dags att redogöra för flugfiske konfektionens mastodont! Märket som förknippas med guider världen över och podium platser på branschens mässor dvs SIMMS! 1980 startade den dedikerade fiskaren John Simms företaget, Simms var en av de första i världen att tillverka vadare i neopren. Idag är de äldre bruna neopren vadarna ett stycke historia vi i Sverige kan minnas från Loop Tackle design katalog från 94 (om jag inte minns fel på årtalet) då Loop under en period saluförde vadare från Simms.

Easy Shrimp Legs 2.0 | EL-GE Agne

Tidigt i våras var jag i Kolding i Danmark på en flugbindning/flugfiskemässa, där träffade jag killarna på easy shrimp eyes som visade upp samples på dessa nya benen.

Vrakfiske från turbåt på västkusten | EL-GE Anders

Bra att ta reda på vart ekolodssensorn är placerad under båten och försöka ta den eller en plats nära. Varför? Jo då är ni på plats för vad skepparen ser/siktar på sitt ekolod....Läs mer tips i artikeln. 

Så Fiskar Du | Kustmete efter plattfisk | Fiskeprofessorn

Hösten är en riktigt bra period för att kustmeta efter plattfisk som bland annat skrubbskädda. Det är nu du som sportfiskare ska ge dig ut till någon av alla de platser vi har längs vår västkust oavsett om det rör sig om en pir, udde, ett sund eller brygga. Att fiskesäsongen skulle vara slut är ett felaktigt påstående.  Det handlar mest om att den bekväme soffliggaren inte bemödar sig med att ge sig ut. Vilken miss!  Säsongen har precis börjat. Men hur går jag tillväga, vad ska jag tänka på? Fortsätt läs…

Smith Creek | EL-GE Martin

I mötet med Morten från Flyfish Europe fick jag även veta att dem numera kommer saluföra kvalitets märket Smith Creek som gör "Gizmos & Gadgets" för flugfiskare som vill ha det bästa då det gäller de där små men fyndiga "accessoarer" som man bara måste ha, eller åtminstone intalar sig att man måste ha.

FFE på besök | EL-GE Martin

Häromdagen var Morten från ffe (flyfish europe) på besök hos oss och visade oss 2018 års prylar från bland annat Simms, Scientific Anglers, Smith Creek, Scott & Waterworks Lamson. Det ska sägas att det var många intressanta nyheter. Från Ahrex (flugkrok) fick vi ett gäng samples på deras nya freshwater serie som vi kommer titta närmare på i en kommande artikel. Jag tänkte här lista några av de nya favoriterna från FFE, eller mer korrekt vad jag tror kommer bli favoriter hos våra kunder.

Rapport om kikfiske | Team EL-GE Havsfiske
Piggvarfisket är igång! Vår teamfiskare Henrik är en erfaren och en mycket duktig kikfiskare. Han har varit ute och spanat i grundvikarna och sett en del fisk. Så här skriver han:

 

Historien om draget Toby | Fiskeprofessorn

Platsen var den anrika ABU-stugan belägen ett spinnkast från välkända Mörrumsån. Första gången jag intervjuade ABU.s förra ägare och vd - Lennart Borgström kom vi in på draget Toby. Ni vet, det berömda draget som fångar lika mycket fisk idag som det gjorde till en början.