Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2016' 'september'

Oskar tipsar om Grönland

Många är vi som drömmer om den där resan. Till just den där platsen man läst och sett så mycket om. När man väl får chansen att åka på sin livs resa så är det viktigt att ha med sig en utrustning som matchar det fisket som ska bedrivas. Grönland är ett sådant ställe där utrustningen sätts på mycket hårda prov. Jag har jobbat som guide på Grönland under många år och driver idag ett företag där jag säljer resor till detta fantastiska fiske. 

Peter testar SG Horny Herring

Betet simmar otroligt bra, köpte med mig ett främst pga utseendet men väl vid vattnet förstod jag att detta skulle leverera med sitt vida slängande av tailen och smått gungande gång. Detta är ett betet som trivs i långsamma till medelsnabba inspinningar, vevar man på för fort tappar det lite sin fina gång och känns ohett. 

Flyfish Europe på besök

I tisdags så var Morten Valeur från Flyfish Europe på besök för att visa upp nyheter från bland annat Simms och Waterworks/Lamson. Många fina saker som dyker upp under 2017!

Team Predators Fiskehelg

En liten sammanfattning om helgen som var. Vi kom äntligen iväg till stugan för några dagars fiskande, god mat och smarrig dryck. Fisken var inte lika aktiv som dom var när vi var där i april, men visst blev det fisk. 

Fishbum: Bästa tiden är här!

19 Dagar kvar av havsöringssäsongen och dom brukar vara dom bästa! Svalare vatten, klar luft och smällfeta öringar. Jag har bara varit ute två gånger sedan förra uppdateringen, en gång uppe vid sjöarna och en vid kusten. Besöket vid sjön var mysigt men jag lyckades pricka ett kallt och blåsigt dygn så fisken hade inte mycket att vaka på. Missade två öringar och fick en fin abborre, ska nog hålla mig ifrån sjön ända fram tills vulgatan nästa år. Nu blir man bara påmind om hur det kan vara!

Agne Testar: Patagonia Jacka

Jag var ute i fredags och provade min nya jacka en Patagonia Strech Nano Storm som är en av höstnyheterna i butiken.
Lyckades tajma vädret perfekt för att se vad jackan går för. ÖSREGN!

Fiskerapport från Team Predator

Den här gången blev det lite spontanfiske, iväg vid 18:30 för att försöka lura upp några randiga. Full fart direkt fast fel art, gäddan var på hugget! Vi bytte plats och på den nya platsen fick vi se flyende små fisk, så det var bara att köra igång. Vi glömde lodet hemma men vi vet nu på ett ungefär vart borren står och trycker.

Nytt flugmönster från Agne

Så var dte dags för ett nytt flugmönster från Agne. Ett mönster som är extremt användbart såsongen runt men kanske framförallt när havsöringen mumsar småfisk. Går att variera oändligt i färgkombinationer! Här har ni Agnes favorit färgkombo! Se mönster beskrivning längst ner.