Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Blogginlägg '2016' 'november'

Agne tipsar om Flatwing

Flatwing flugor har blivit en het trend för kustfiskare i Skandinavien. Här kommer Agne med lite mönster tips på Flatwings, ruskigt snygga och relativt lättbundna. Flatwings är inte alltid lätthanterliga i fisket då de kan tendera att haka upp sig i tafs och vingen gärna vill hitta in runt krokböjen. Men det är onekligen en ruskigt effektiv fluga när man får den att fiska rätt :)

Köpguide Flugspön

Vi har valt att spalta upp en väldigt generell snabbguide för dig som vill hitta rätt klass på ditt spö. Först väljer du ut en lämplig klass till ditt fiske.

Bindkurs med Klingberg

I förra veckan var det på nytt dags för en bindkurs hos oss på EL-GE Sportfiske i samarbete med Johan Klingberg. Temat den här gången var, "Torrflugor som man inte klarar sig utan". Johan är en av de mest pedagogiska instruktörer man kan tänka sig och kurserna alltid en succé.

Rapport från Maldiverna

Här kommer en direkt rapport från Maldiverna där en av våra kunder haft ett kanon fiske med prylarna han köpt av oss. Man har haft kanon fiske, resans första dagar landade han GT upp till 20kg plus drygt 10 arter till. Största fisken hitills är en haj på ca.30kg. Allt taget på popper/stickbait.

Peter tipsar om höstbågen

"Makalösa höstdagar med vackra bågar. Denna tog på en liten prinsnymf hårt och bestämt. Rusningar, hopp och backing som blir blöt."

Agne tipsar: Gammarus

En Gammarus imitation kan man fiska med säsongen runt och är alltid en populär upphängarfluga. Den går givetvis att variera i färgsättning efter tycke och smak. Agnes Gammarus mönster som du hittar beskrivning på nedan är inte bara sjukt läcker för ögat utan den fiskar dessutom som en dröm

Peter ger tips kring gädda på fluga

Höstflugfisket efter gäddan har gått sådär, bara hunnit vara ute en gång i älven hittills med knapert resultat, en missad är allt jag har att redovisa. Men som dom flesta vet är älven svår och även värre är det nu innan det varit minusgrader några nätter, efter det brukar det släppa säger de gamla rävarna som är riktigt duktiga på älven. Hoppet lever fortfarande kvar och fantasin om en tioplussare på fluga har inte varit mer aktuell än just nu, men med lite tid vid vattnet och tajt schema så binder jag flugor på kvällarna för att hålla hoppet uppe

Nytt ansikte på EL-GE - Media-Kim!

EL-GE:s senaste tillskott Kim Palmqvist har vi handplockat för att kunna styra hur vi använder oss av socialamedier med våra olika kanaler. Hans kunskaper inom film och bild gör dessutom att vi kan börja göra prouktvideor och informationsfilmer vilket kommer att ge webshopen ytterligare en dimension och mer karraktär. Kim är 23 år och är född i Halmstad, han har fiskat hela sitt liv främst efter abborre och havsöring. 

Punkar'n om Guidelines sortiment 2017

Då jag dräller in vid lunchtid på El-ge så finner jag Andreas Johansson stå i full vadarmundering inne i vårat kök, med sig har han massvis av 2017 års prylar. Rullar, spön, jackor, vadare & fleece byxor etc har spridit ut sig och bespisningen ser för stunden mer ut som ett ostädat demo rum.