Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Blogginlägg '2016' 'oktober'

Punkar'n synar Loops sortiment 2017

Tidigare i veckan hade vi besök av Martin Ellingsen från Loop som visade oss lite av 2017 års prylar. Då jag börjde på EL-GE Sportfiske för över 9 år sedan så var det då Loop lanserade Multi och Opti serierna med spön och linor, idag finns dessa "arbetsnamn" i viss mån kvar men flaggskeppen finner vi inte i Opti serien utan i "Cross S" serien som under 2017 år utökas med flera intresanta top-of-the-line spön.

Agne tipsar: Upside Down Schrimp

Nu var det dags för ännu ett mönster tips från Agne som jobbar på flugfiskeavdelningen i Göteborgsbutiken. MÖnstret den här gången går under namnet Upside Down Schrimp och ser otroligt läcker ut. Den är faktiskt lättare att binda än man kan tro vid första anblicken. Det handlar mest om att lära sig hur man ska hantera materialen. Mönsterbeskrivningen hittar du längre ner så det är bara att handla och hem och testa!

Fishbum: Kollar i backspegeln #1

Torsdagen den 31 mars 2016, klockan börjar närma sig eftermiddagen. Efter middagsrasten fick jag nog inte mycket gjort, gick som på moln med magen full av fjärilar. Imorgon börjar det! Både mitt nya liv och havsöringsäsongen! Kan inget annat än att få lite av den känslan igen nu när jag blickar tillbaka! Sommaren gick alldeles för fort och nu är jag tillbaka i verkligheten. Eller som jag uttrycker det: Jag har en paus i livet! Haha så illa har jag det inte men jag vet ju vilket liv som passar mig bäst. Så till alla som funderar på att hitta på något: Gör det bara! Om det så handlar om att resa, byta livstil eller något enklare så gör det!

Arizona Simi Seal Dubbing - Nytt i butik!

Arizona Simi Seal Dubbing är framtaget av flugbindaren och innovatören John Rohmer har lyckats plocka fram ett material med en blandning av medium långa fibrer med okänt ursprung. Materialet framställs med en custombyggd maskin gömd i en källare någonstans i Arizona Sonoran Desert. 

Oskar tipsar om British Columbia

British Columbia har under många år varit ett av drömresmålen för många flugfiskare. Med rätt prylar och bra planering kan man få uppleva sitt livs fiske...

EL-GE Tipsar: Fiskeknutar

Här har ni tips och instruktioner kring vilka knutar som ska användas från allt till lätt insjöfiske och flugfiske till jerkbaitfiske och havsfiske.

Frosseri och vedergällning

Ingen av oss var särskilt sugen på att kliva upp tidigt, samtidigt som att det var nödtvunget då Kong skulle jobba kväll och vi skulle hinna fiska några timmar innan. Peter var mör efter att han hade vade varit i Tuborgens rike (Danmark) två hela dagar/kvällars genomgång utav 2017 års grejer från Sage, Rio, Kinnetic, Westin etc hade satt sina spår. Själv var jag bara mör utan något att skylla på. 

Lilla Lövsjön 2016

Lördagen den 1/10 var det för tredje året i rad dags för vår aktivitet vid Lilla Lövsjön som arrangeras tillsammans med Gråbo Sportfiske & Fiskevårdsförening. Arrangemanget är helt kostandsfritt och riktar sig till alla som vill prova på flugfiske, från barn till vuxna. 

Tips för gäddflugfisket

Då var det höst igen, alltså dags att åter tackla upp Gäddfiskeprylarna. På sommaren fiskar jag också gädda men mer sporadiskt. Men mest ser jag kanske fram emot vinterns bistrare dagar, jag har förhoppningar på att ställen jag endast fiskat på våren kan vara fiskbara tidigare än vad jag förut trott, så det ska bli spännande att se dessa platser under en ny årstid.