Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Blogginlägg '2016' 'januari'

Veckans fluga #4 Slinky Pinky

En väldigt fin UV-fluga för det lite kallare månaderna efter havsöring. Perfekt att använda vid havsöringspremiären i april. Denna fluga fiskas med fördel hem relativt snabbt!

Årets 5 hetaste nyheter

Jag har jobbat som inköpsansvarig för EL-GE Sportfiske spinn- och haspelavdelning under en ganska lång tid. Detta har gjort att man har börjat få ganska bra grepp vad kunder efterfrågar, vad som kommer att sälj och om en produkt är prisvärd eller inte. Här nedan rangordnar jag 5 produktnyheter som jag personligen tror på, samt att jag misstänker att de kommer bli riktiga storsäljare för oss.

Pimpelfiske i centrala Göteborg

Bengan har testat på att pimpelfiska efter sik i Lundbyhamnen och Sannegårdshamnen på Hisingen. Han fiskar med en vertikalpirk med en liten tafs som går till en mormyska som han agnar med maggots. Han har fått en hel del fina sikar och även en och annan abborre.

Sandra sparar pengar till NZ

Denna sommaren så spenderade jag sex veckor på Sota seter ett värdshus som ligger i Breheimen Norge. Hit åker folk mest  för att vandra i bergen, själv åkte jag hit för att jobba ihop pengar till min Nya Zeeland resa, fiska öring och sluta snusa. Innan min resa så gjorde ja  lite reaserch, jag märkte ganska snabbt att stor öring va svår att hitta här. 

Veckans fluga #3 Wigglemask

Tyckte att det skulle vara kul att testa wiggletail på en maskinitation. Den långa slingrande svansen borde göra sitt och i vatten rör sig flugan väldigt fint. En fluga som med fördel fiskas under det tidiga vårfisket då borstmasken svärmar i vikarna.

Vinterns siktackel

Den här upptacklingen har fungerat med storframgång för framförallt siken i Göteborgsområdet. Själva idén med tacklet är att du ska kunna presentera en så liten mormyska som möjlig på ett djup större än 4 meter. Dock så vill du bibehålla känsligheten, för siken kan ta riktigt försiktigt och man måste ha full kontroll och känslighet för att man ska kunna maximera sitt fiske. 

Veckans fluga #2 Tjernobylgrisen

Detta är en typisk vårfluga som med framgång fiskas i lite kallare vatten. Speyhacklet ger flugan otroligt mycket liv i vattnet. Med lite förtygning på undersidan så får flugan en perfekt "jiggande" gång i vattnet.

Veckans fluga #1 Speybananen

En kanonfluga för humusfärgade älvar. Jag fiskar denna om älven är lite skitig, då sticker det gula ut och syns bra. Jag har ett rörligt fronthackel så denna fluga pulserar fint även i långsamt vatten.