Filtrera
Stäng

Beten

Balanspirkar
Vågrätt fiske med balanspirk. Idén med balanspirken går ut på att du fiskar utan agn med en balanspirk som har den rätta formen och simrörelsen som behövs för att på ett delikat sätt imitera småfisk -ungefär som när du fiskar med en wobbler på sommaren. Balanspirkens rörelse lockar fisken till hugg. Bästa sättet att få övning och lära dig att dirigera pirken, är att du lägger dig ner på isen och kikar ner i borrhålet. Se upp - hugget är ofta kraftigt och kommer blixtsnabbt! Många beprövade storfiskare gillar balansfisket då det är mycket roligt och spännande.

Vertikalpirkar
Vilken färg som är bäst kan man diskutera i det oändliga. Ett fisketips kan vara att, färg silver/silver är den bästa färgen i lite mörkare vatten, annars är silver/koppar bra i ljusa vatten. Stämmer det alltid? - Naturligtvis inte, men se det som riktlinjer.

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Rödingblänke Lysdraken 55mm

Klassiskt Rödingblänke. Fungerar bra även till regnbågsfiske. Tillverkade i Norrbotten!
Lagernivå:
Från 59,00 kr

Rödingblänke Lysdraken 65mm

Klassiskt Rödingblänke. Fungerar bra även till regnbågsfiske. Tillverkade i Norrbotten!
Lagernivå:
Från 62,00 kr

Finnex Droppen Wolfram

En wolfram mormyska från Finnex. Gjorda på japanska kvalitets krokar. Tillverkad av 100% wolfram. Mormyskan väger 1,85gr och är 8,7mm lång.
Lagernivå:
Från 29,00 kr

Pilopirken

Pilopirken togs fram för tävlingsfiske och är mycket lämpad för abborre. Pilopirken Original är bäst på djup 8 meter och djupare.
Lagernivå:
Från 49,00 kr

Mattse Pirken 42mm

Mattse Pirken är en liten vertikalpirk på 42mm och väger 7gr. Perfekt att använda vid fiske efter ädelfisk eller abborre. Levereras med en snapper samt en lyskrok.
Lagernivå:
Från 49,00 kr

Wiggler Isimu Balansare 40mm

Wiggler Isimu är en ruggigt effektiv balansprik för all typ av rovfisk. Betet har plastfenor baktill vilket resulterar i att den simmar väldigt fint i vattnet vid minsta ryck. Pirken är 40mm lång och väger 8gr.
Lagernivå:
Från 39,00 kr

Rödingblänke

Ett rödingblänke av klass. Bara att sätta agn på kroken och börja fiska.
Lagernivå:
Från 41,00 kr

Pirk Eva 45mm 7gr

Eva pirken är ett nytt vinterbete från Bios. Med sin intressanta form kommer den fånga storabborrens uppmärksamhet. En läcker liten pirk som har en given plats i pirklådan.
Lagernivå:
Från 35,00 kr

Knyttet Balanspilk

Svensktillverkade balanspilkar på kamasankrok. Kroppen på Knyttet mäter 12mm och med krok 22mm. Agnas gärna med larv.
Lagernivå:
Från 33,00 kr

Polaris-2 Balanspilk

Polaris-2 har genom sin smått unika lite rundare formgivning en lagom snabb, gång i vattnet. Rörelsemönstret har visat sig framgångsrikt på många arter, då främst grov abborre. Tillverkad på högkvalitetskrok som ger bästa prestanda i både finish, hållbarhet och krokningsegenskaper. Finns i sex enkla men bra färger.
Lagernivå:
Från 24,00 kr

Balanspilk Bubblan

En populär balansare med en ruskigt stark och vass krok. Dess unika form gör den väldigt livlig i vattnet och en favorit till storabborren.
Lagernivå:
Från 22,00 kr

Abisko Diamant

Abisko är en liten mormyska med en diamant uppe på huvudet. Lämpliga arter som öring, sik, harr, röding, abborre mfl. Kompletteras gärna med en maggot på kroken. Mormyskan väger 1,5gr.
Lagernivå:
Från 17,00 kr