Filtrera
Stäng

Beiarn 2016

Beiarn 2016
För tredje året i rad körde vi vår resa till Beiarelva i Nordnorge. Tidigare år hade vi verkligen fått ligga i för att landa våra laxar. Detta året var någonting annorlunda. När alla bitar faller på plats är laxfiske det enklaste som finns. Detta var året då Beiarn visade sig från sin mest generösa sida.
 
Första kvällen och vi har precis kommit fram, installerat oss i huset och fixat i ordning prylarna. Efter en snabb fördelning av gruppen startade fisket längst med älven. Efter ett par timmar är första laxen landad och Omar kan bara konstatera att hans premiärfiske i Norge hade börjat med succé. Utöver detta tappades ytterligare en lax. 

 
Dag 2 och privat fiske på en av älvens finaste sträckor. Allt kändes bra men ingen lax lyckades komma upp på land men vi hade en fin dag och gästerna fick lära känna sträckan.

 
Dag 3 fiskade vi på en sträcka högre upp i älven. Denna dag gav oss flertalet drillar med två landade fiskar. Ina av de stora men det skulle det bli ändring på.
 
Dag 4 och åter privatfiske. Jag, Omar och Johan fiskade en pool längst ner på sträckan och lyckades på morgonen hamna mitt i ett grilserace! mellan kl 06.00-11.00 drillade vi 8 laxar! Vi landade 5 stycken som alla var mellan 8 hg-2 kg. Undantaget var min sista fisk. En fantastisk lax runt 10 kg! Senare på kvällen lyckades även Sammy få en fantastiskt fin lax på ca 8 kg.

 
 
 
 
 
Dag 5 Fiskade jag och Johan högst upp i älven och Omar, Sammy och Viktor höll sig längre ner. Redan efter en timmes fiske kunde vi konstatera att jag landat 1 och grabbarna längre ner också landat en. Vi tappade en till fisk högre upp på förmiddagen men denna dagen var Omars med 3 landade laxar. Även Viktor lyckades ta sin första lax och vilken fisk sen, ca 8 kg!
 
 
 
 
 
Dag 6 och nu skulle vi fiska en privatsträcka i mitten av älven. Första repan gav för mig en landad mellanlax och en tappad. Förutom detta blev det en trög dag med några enstaka hugg.
 
 
Dag 7 och sista dagen. Vi hade nu lyxat till det med två sträckor. Vi åkte lite överallt och fiskade och resultatet lät inte vänta på sig. Johan Landade på eftermiddagen en jättefin lax, jag och Viktor tappade varsin och flertalet hugg för samtliga gäster. Detta blev en fin avslutning på årets äventyr som totalt gav oss 29 drillar med 17 fiskar på land! Nästa år kör vi resorna igen, hör av dig till oskar@el-ge.se för mer info eller intresseanmälan.Foto: Omar Shawki

Skriv en kommentar