Filtrera
Stäng

Årets premiärtur på havet med galet lubbfiske | Team EL-GE Havsfiske

Årets premiärtur på havet med galet lubbfiske | Team EL-GE Havsfiske
Killarna från Team EL-GE Havsfiske har varit ute på årets första havsfisketur med båten där planen för dagen var lubbfiske. Ett riktigt lyckat fiske kan man säga! Såhär rapporteras det:
"Istället för att njuta av det fina göteborgsvädret åkte vi ut på ett kallt och disigt Skagerack där vi istället kunde mysa i femgradig värme. Då helgens rapporter indikerade riktigt trögt vrakfiske åkte jag och brorsan iklädda flytoveraller och mössa ut på djupen. Nytt för i år är en frontmonterad elmotor, och idag skulle den testas ordentligt. Vi har siktet inställt på lubb idag, och åker till ett ställe där vi tidigare haft bra fiske.
När vi hittar rätt bottenförhållanden trycker vi bara på en knapp på fjärrkontrollen och elmotorn håller oss exakt över den punkt vi vill vara, fantastiskt! Vi agnar med fryst makrill i brist på annat, men det kommer visa sig att det spelar ingen större idag idag. Jag hinner knappt skicka ner betet innan jag får ett tungt hugg, och gör ett par ordentliga mothugg. Upp kommer en lubb i tiokillosklassen. Strax därefter hugger det på Kristofers krok, och det är något riktigt tungt i andra änden. Efter en längre fight lyfter han inte in en lubb, utan två lubbar! Så här fortsätter det, vi hinner inte ens dricka kaffe. Efter ett par timmar är vi helt slut, och bestämmer oss för att byta ställe. Även här är det riktigt smidigt med elmotorn. Istället för att behöva dra upp 600 meter ankarlina och sedan ankra om så trycker vi istället på en knapp.
Vi flyttar oss till en kant med skalgrus för försöka få lite andra arter. Här tar det lite längre tid innan vi får hugg, men efter 20 minuter får jag ett tungt hugg. Det visar sig vara lubb igen. Efter ytterligare några lubbar bestämmer vi oss för att testa lite vrakfiske trots allt. Vi lägger ett par timmar på några vrak men det är som vi befarat helt stendött - är nog ett par veckor kvar innan vrakfisket är igång på riktigt. Vi styr nöjda hem med ett gäng lubbar över 10 kilo och topp på dryga 11."
Snyggt jobbat! Ni är grymma.
Skriv en kommentar