Filtrera
Stäng

Årets 5 hetaste nyheter

Årets 5 hetaste nyheter

Jag har jobbat som inköpsansvarig för EL-GE Sportfiske spinn- och haspelavdelning under en ganska lång tid. Detta har gjort att man har börjat få ganska bra grepp vad kunder efterfrågar, vad som kommer att sälj och om en produkt är prisvärd eller inte. Här nedan rangordnar jag 5 produktnyheter som jag personligen tror på, samt att jag misstänker att de kommer bli riktiga storsäljare för oss.


Klicka på bilden ovan


1. Dexter Shad UV


Dexter shad jiggen har visat sig riktigt giftig i många sammanhang. En väldigt lättfiskad jigg som har en riktigt bra gång oavsett djup du fiskar på, samt att den klarar i stort sett av alla vikter på jiggskallen. En ultimat jigg i mina ögon. Nu för våren 2016 presenterar Illex den i UV färger, vilket jag personligen bara kommer att kasta mig över för jag tror stenhårt på UV färger. Vi har experimenterat en hel del med UV färger efter H-Ö. Vissa dagar har UV flugor totalt fiskat ut många andra ”vanliga” flugor och drag, samt vissa dagar har det varit tvärtom. Dock så anser jag att om man inte har ett UV bete i lådan så bör man starkt fundera på att köpa ett. För det finns dagar det kan göra skillnad oavsett fiskart du fiskar efter. 


Klicka på länken ovan


2. Daiwa ninja


Vad hände här egentligen? Hur kan man tillverka en rulle som känns så otroligt bra och är så lätt för ett konsumentpris av 599 kr. Jag har vevat på ganska många olika rullar för runt 500 kr i mina dagar och kan säga på rakt arm att denna rulle är den absolut bästa jag har känt på för dessa pengar. Du får inte det plastiga intrycket som många andra 500 kronors rullarna rullar ger, utan den känns riktigt stabilt och bra. Dock så är det en ny rulle på marknaden, så det kan vara lite svårt att säga hur lång livslängd det är på denna rulle. Daiwa är dock ett stort företag så man hoppas de har testat rullen grundligt innan dom släppte den på marknaden, än så länge så ser det i alla fall väldigt ljust ut för Daiwa Ninja.
Klicka på bilden ovan


3.Quantum Smoke SL 101 XPTA


Den nya Quantum smoke, bygger mycket på den gamla smoken som var omåttlig populär för lättare spinnfiske i södra Europa. Nu med det växande abborrfisket, så tror jag att fler kommer att efterfråga multirullar. Multirullar som du kan kasta riktigt lätta beten med och ger dig en lätt känsla. Denna rulle är helt grym för att precisions kasta lätta beten med, Vilket den är huvudsakligen tilltänkt till. Quantum har framförallt blivit känt för att tillverka rullar som är utav riktigt hög kvalité och använda riktigt bra komponenter. Även om detta är en rulle som är gjord för att kasta lätta beten med, så klarar du att kasta beten med vikter upp till 100 gram med denna rulle.

Klicka på bilden ovan

4. Daiwa J-Braid x8 Multicolor

Sjukt bra flätlina, ifall du letar efter en rund nötningstålig lina, som även går utmärkt att kasta med. När alla andra flätlinor går upp i pris, lanserar Daiwa en riktigt högklassig lina för ett riktigt bra pris. Multicolor innebär att linan byter färg varje tionde meter med en svarta metersmarking för varje meter. Grymt användbart om du fiskar havsfiske och du inte har en linräknare på rullen, men vill fortfarande ha ett hum hur många meter lina du har ute.

 


Klicka på bilden ovan

5. Milo Salmonide 11 ft 8-30 gram
Riktiga kastkanoner till spön. Dessa spön är inte en nyhet för i vår utan de släpptes förra hösten, men fortfarande ett spö jag vill slå ett slag för. Följsam klinga med en halvaktion som är riktigt bra för att kasta riktigt långt. Trots att spöet har aktionen lite längre ner i klingan så har du en fin bibehållen känsla när du fiskar med spöet. Det blir även väldigt välbalanserat ifall du inte har så stor rulle på själva spöet vilket är svårt att uppnå när spöna går upp mot 10 ft och längre. Det är även en härlig retro känsla över spöet vilket jag personligen uppskattar och jag vet att många med mig trivs med.
Text: Jonathan Bjurstam

Skriv en kommentar