Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Ahrex SA280 Minnow, ny krok! | Punkarn

Snart är de nya saltvatten krokarna ifrån Ahrex här, för vårat fiske här hemma så är förmodligen SA220 (streamer) och SA250 (shrimp) mest relevant för den som ville ha en kraftigare krok till sina havsöringsflugor, även om ändamålet med kroken kanske mer är Bonefish och liknande. En annan modell i serien som ser väldigt intressant ut är nya SA280 Minnow, en krok med kort skaft och stort gap som liksom går tillbaka lite,ser nästan lite cirkelkroks influerad ut.  SA280 minnow kommer finnas ifrån storlek #8 till 2/0, vi förutstpår att detta kommer blir en grymt populär krok för den som vill ha en kraftigare krok till sina baitfish.

På bilden ses Ahrex SA270 Bluewater överst, följt av SA280 minnow, därefter SA220 streamer och längst ned SA250 shrimp. Krokarna på bilden är samples, och små förändringar kan ha gjorts. Boken "GT A flyfishers guide to Giant Trevally" är en helt grym bok skriven av Peter Mcleod, Här finns allt ifrån tips på hur du packar inför en resa, till vilka flugor som gäller, och olika kapitel om olika G.T destinationer världen över, man kan köpa denna bok bara för bilderna som finns i den.


Kanske kan även Minnow kroken funka som stingerkrok på gäddflugor, eller på riktigt långa flatwing för havsöring, men det återstår att se, kanske kan det kraftigare i godset göra att den blir lite för tung för det ändamålet. För flugor som har kort eller ingen kropp kommer denna krok bli grym. Den nya saltvatten serien ifrån Ahrex kommer med en ny supertålig "A-finnish" som är 4 gånger starkare än tex Duratin. Serien består av SA220(streamer) SA250(shrimp) SA280(minnow) och SA270(bluewater) Denna serie krokar är tänkt att täcka in allt ifrån fiske på flatsen efter Bonefish, Permit, Tarpon jacks etc och Offshore/bluewater fiske efter Tuna, Sailfish, Marlin etc. Men vissa av modellerna kommer också i storlekar som passar vårat kustfiske och gäddfiske

Vill du se vårat övriga sortiment av saltvattenkrok klicka här

På bilden ses sample krokar utspridda av modellen SA280 minnow som kommer i storlek #8 till 2/0 och som har den nya supertåliga "A-finnish" Gubben på bilden är ingen mindre än Lefty Kreh med en False Albacore, En av de största inom flugfisket, pionjär, legend & innovatör. Lefty är grundaren till klassiska fiskimitationen "Lefty's Deceiver" som 1991 hamnade på ett frimärke i USA. Bilden på Lefty är ifrån Trey Combs magiska bok "bluewater flyfishing" ifrån 90 talet som är en "bibel" för den som vill fiska Offshore/bluewater, boken innehåler tekniker, destinationer, tips, flugmönster, profiler etc. Lefty kreh gick bort 14 mars 2018, han blev 93 år. 
Skriv en kommentar